keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Unelmia vapaudesta

Eilen Keravalla juttelin paikallisen ehdokkaamme vaaliteemoista. Veera Kurjella oli loistavat ideat siitä, miten Keravan vankilaa voisi sen sulkemisen jälkeen (2016) käyttää erilaisten asumispalveluiden yms. järjestämiseen ja keravalaisten virkistämiseen noin yleensä.

Tästä eteenpäin mennään omalla tajunnan virrallani :)

Tänään aamulla mieleeni juolahti, että siinä olisi oiva vapaavaltio. Pitäisihän meidän jo saada sellainen Suomeen kun Christianiakin suljettiin. Ainakin minua kutkuttaisi ajatus vapaasta asukkaiden hallussa olevasta tilasta, jossa niin maankäyttöä kuin muutakin elämää säädeltäisiin yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan.

Suomessahan on jo nyt lukuisia yhteisökyläprojekteja. Tämä menisi hiukan pidemmälle ja pyrkisi myös levittämään hyvää karmaa ympäristöönsä. Che Keravan vapaavaltio näyttäisi esimerkillään, että asiat voi tehdä ihan jotenkin muuten.

Minua tämä idea ja sen pyörittely lämmitti tovin sateisessa syyssäässä. Toivottavasti teitäkin.

Lupaan, että seuraava päivitys koskee taas jotain kuntatalouden vinksallaan olevaa kohtaa tai sosiaali- ja terveyspalveluiden puutteellista järjestämistä. Mutta sitä ennen juon vielä kupin kahvia ja unelmoin pienistä mökeistä, lampaista ja auringonkukkapelloista.

1 kommentti:

  1. Kiitos, hirmuisen mukava kirjoitus! Itse yritin herätellä samantapaisia ajatuksia reilut 10 vuotta takaperin Oulussa. Nyt olen päätynyt tänne ihanan Pispalan tuntumaan. :)

    VastaaPoista